Çarşamba, Eylül 26, 2007

kuran hayatımızın neresinde!

Mustafa İslamoğlu "Kuranı hayatının tam ortasın yerleştirmeyen Allahsızdır " der. Haklılık payı var mıdır? Belli bir boyuta kadar evet.
Ben bu konuyu onun kadar keskin ifade etmeyeceğim ama bir müslüman olarak hayatımda kyaşadığım zorlukların sebebinin, hayatımı yeterince islami ve kurani olarak yaşayamadığımdan dolayı kaynaklandığı tesbitimi bir takım örneklerle kanıtlamaya çalışacağım.

Eş seçiminde verilemsi gereken çnceliğin adayın dini olması gerketiği hadisine binaen, elimizde böyle bir düstur olamsına rağmen, biz müslümanlar nedne hala bekarız. Özellikle evliliğin imanın yarısı olduğu bilgisine sahipken ve evlenip çoğalamamız tavsiye edilmişken... ASlında doğru soruları sorduğumuzda sorunlarımızın tespiti ve çözüm yolu da ortaya çıkmkakta.. Şöyle ki ; evlenememizin sebebi olarak sözümona bu modern dünyayı hayaımızın bir gerçeği olara kalmış olmamaıza ve eveleneceğimiz kişinin bize maddi destek sağlaması gerktiğine, seyrettiğimiz amerikan filmlerindeki gibi evlenemye kara vermeden önce aşık olmak adına bi takım gayr-ı meşru aşamalardan geçmemeiz gerektiğine inanmamıza, Allah kendi fazlından zenginleştireceğine dair vaad vermiş olamsına rağmen Alalhın bu vaadine yeterince inanamamzıa ve kaaale pek da almamamıza dayanıyor.
işte böyle ...